BUNCA BİLİM ADAMI YANLIŞ BİLİYOR, BİR SEN Mİ DOĞRU BİLİYORSUN?

ONCA BİLİM ADAMI ÇÖZEMEDİ DE SEN Mİ ÇÖZDÜN?


İlk önce şunu bilmemiz lazım ki:Mesela ben Mendeleyeve,Meyere,Avogadroya Kimya alanında karşı çıkmış olsam onların söylediklerini yalanlamış, daha farklı bir teori ortaya koymuş olsam kabul edilebilir bir argüman olur ama meselemiz Kimya değildir!    Yani biz onların söylediğine zıdd bir şey söylemiyoruz Müslüman olmak ve ta İslamiyyet şu demek değildir “Hayır onlar yanlış buldu bilim adamları yanlışdır bu güne kadar söyledikleri doğru değildir” ve ya fizik yasaları var ama bu fizik yasaları doğru değil demiyoruz. Hep böyle algılandığı için, böyle ittihamlarla karşılaşıyoruz. Bir de doğru bilinen yanlışlar var ne gibi?  Şimdi bilim adamlarının yaklaşık yarısı bir yaratıcının olduğuna inanıyorlar 2009 da  yapılan bir araştırmaya göre ve bu dünya genelinde yapılan bir araştırma. Geriye kalan yarısı da bir yaratıcının varlığına inanmıyor, Bir nevi onlar kimya, alanındayken yazılım alanında bir şey ortaya koyuyorum bu ne kadar kimya alanında iyi olursa olsun benim yazdığım ufacık bir kod parçasını okuyamaya bilir bu gayet normal çünkü ihtisas alanı o değildir!

Yaklaşık üçyüz bin tefsir var yani İslam alimlerinin ezberlediği bir milyondan fazla hadisi şerif var, yüzlerce yazılmış siyer kitapları var. İnanmayan bilim adamlarına soralım bakalım bu bilgi birikiminin ne kadarını okumuş?   İki problem var genelde inanmamaları için: Yeterince delil bulamama yada bulmama. O konuya karşı araştırma noktasında lakayd kalmış uğraşmamış. Varlığına yeterli delil bulamama o yüzden varlığını kabul etmemek diğeri ise yokluğunu kabul etmek ikisi bir birinden farklı ne kadar aynı gibi de görünseler de çoğunun bu sınıfa düştüğünü görüyoruz.
Çözülmemiş bir mesele var, bir tarafdada çözülmüş bir mesele var o zaman çözemeyene sormak lazım bu soruyu bu kadar kişi çözmüşken sen niye çözemedin? burada sorular aslında bilim adamlarına sorulmalı.

            Bu yazımızı daha iyi anlamak için sitemizde olan “şahıslarmı? fikirlermi?” https://kuraniperspektiff.blogspot.com/2020/11/sahslar-m-fikirler-mi.html?m=1 adlı makalemizi de okumanızı tavsiyye ederiz.
 
selametle...