GÖREN GÖZLERE HER ŞEY GÜZELDİR




 GÖREN GÖZLERE HER ŞEY GÜZELDİR 



Bazı kişiler gelip hayatın çok az istisnasında olan bir takım şeyleri göstererek bak güzel yaratmıyor demeye getiriyor. 



Hayatın canlıların varlıkların %90 güzel olanını görmeyip %10 bakarak istisnayı öne sürmek mantıksızlıktır.

Peki: İstisnalar neden vardır?

Bilimde ve felsefede bir ilke vardır ''her şey zıttı'' ile tanılıyor biliniyor sıcak,soğuk güzel,çirkin vb. ile bilinmektedir binlerce güzel olanı bilmek için bir takım güzel görmediğimiz şeyler olması zorunlu hale gelmektedir. 



Birde Bazı şeyler bizzat güzel oluyor bazı şeyler neticeleri ile güzel oluyor. Gül bizzat güzel iken gübre ise neticesi ile güzel oluyor. Bizzat güzel olan şeyleri göremeyenler neticesi ile güzel olanları nasıl görsünler.. ✨


Evet bir çok şeyi bizim idrak etmemiz yani varlıkları anlamamız için yaratıyor bazı şeyler ile bizlerin canlıların aciz yoksun muhtaç olduğumuzu gösteriyor.

Güzel şekilde yaratıyor insan ise kendisinde olan özgür iradeyi kullanıp doğal dengeyi bozuyor yok etmeye çalışıyor  


Bugün bilemediğimiz bir çok şeyi yarın bilimsel olarak gerekli olduğunu öğreniyoruz Bilim her geçen gün gereksiz gördüğümüz şeylerin gerekli olduğunu söylüyor..

Ayet diyor ya hiç bir şey boşuna yaratılmamıştır (Sad 27) işte bazı kötü çirkin gibi gördüğümüz şeyler ile bir çok ders veriyor bizi sınıyor.


Şimdi geneli insanların sebep olduğu bir takım şeylere neden izin veriyor diyorsak işte bunun cevabı idrak etmemiz anlamamız için bizi sınamaktadır kendi elerin ile yaptığına şahit olmamızı sağlıyor bak işte gurur ve kibirlenme sende böyle olabilirsin diyerek bir çok mesaj veriyor böyle kötü sakat olanların sebebi insanlar ise onlara ahiret yurdunda hesabını sorar iken bunları yaşayan kişilere ise sebebi ne olursa olsun ahiret yurdunda karşılığını mutlak olarak verecektir.  Hem mülkiyet sahibi mülkiyetinde istediğini yapmakta özgürdür hak sahibi olmayanlar hak talebinde nasıl buluna bilsin?

Hastalıkların sebebi aciz olduğumuzu anlamamızdır hem her geçici olan hastalık sonrası insan direnç kazanmaktadır 



Bu bilimsel ve felsefi ilkelere dayanarak neden kötülük neden mutasyon sonuçları olan hastalar gibi NEDEN sorularını anlaya bilirsiniz...




EVRENDE HASSAS YASALAR HAKİMDİR 




Büyük patlama sonrası hali hazırda var olan Kütle çekim kuvveti olmamış olsaydı yaşam olmaz şuan bu yasanın ortadan kalması yok oluşu göstermektedir.. 



Atom altı parçacıkları tutan nükleer kuvvete olan değişim demek bizleri ve varlıkların yok olması demektir.. 

Aldığımız oksijenden tutun tüketmekte olduğumuz enerjiye kadar her biri olması gerektiği kadardır evren içinde olan önemli yasalar içinde tek bir değişim hayatımızın yok olmasına götürecektir.


Eko sistem olmasaydı veya bir takım aksaklıklar olsaydı doğanın dengesi bozulacak canlılar zamanla yok olacaktır 


Eğer kitlesel yok oluşlar doğal seçilim olmasa besinler yetersiz kalacak ve canlılık hayatını sürdüremeyecekti evrimsel değişim olmasaydı yararlı mutasyonlar popülasyon üzerinde birikmeseydi canlılık değişim geçiremeyecek ve doğanın şartları altında yok olacaktı şayet evrimi detaylı bir şekilde aklını kenara koymadan inceleyen biri evrimsel değişimde hassas bir çok tasarlanmış yasanın olduğunu görecektir.

İnsan ve canlılar için bir önemli madde olan karbon olmasaydı hayat olmazdı canlı için 20 adet amino asit hali hazıra var olması gerekiyor, bunla birlikte protein olması gerekir bir protein olması için başka bir protein hali hazırda olması gerekmektedir bununla beraber DNA ,RNA olması gerekiyor DNA sentez yapması gerekiyor hücre olması gerekiyor ki hayat olsun yaşam olsun her biri hassas bir şekilde bir birine bağlıdır 



Birileri çıkarak retorik yaparak evrende sebepleri olan istisnalara bakarak hassas ayar yok tasarım yok sistem yok yasa yok demesi afaki olmaktadır.. 


Bir takım gördüğümüz şeyler işte hayatın bizzat içinde olan bu dengeyi sistemi göstermek içindir HER ŞEY ZITTI İLE BİLİNİR..

İdrak edenler için bazı şeylerin neticesini görebilirler Entropi kanunu olması insanın ölümünü evrenin yok olacağın bizzat kanıtıdır.

Bu yasa ile evrenin sonsuz dan beri var olmadığını`da anlamış olmaktayız sürekli artan bir Entropiye göre evrenin şuanda yok olması gerekirdi buna nazaran hayatın sistemli bir şekilde işlediği gözler önündedir....


Evrende olan kaotik nedenini kestiremediğimiz olayların bile bir amacı var yıldız patlamaları ile yeni yıldızlar doğmaktadır

Düzensizliğin ilkesi olan entropi bile düzensizliğin içinde düzendir neticesi ile düzenin kendisidir entropi enerjinin dağılımıdır entropi olmasa evrende entropi olmasaydı ne olurdu?  Güneşin yaydığı ısı hep sabit kalacak evsimler oluşmayacaktı.


Evet evrende mutlak anlamda mükemmellik söz konusu olmaz çünkü bu sadece Allah a mahsustur ama genel olarak evrene düzenler yasalar sistemler hakimdir %10 düzensiz gibi gördüklerimiz zıttı ile bilinmesi için ve neticesi ile gerekli düzenli olduğunu görmekteyiz...


اَلَّذ۪ي خَلَقَ سَبْعَ سَمٰوَاتٍ طِبَاقًاۜ مَا تَرٰى ف۪ي خَلْقِ الرَّحْمٰنِ مِنْ تَفَاوُتٍۜ فَارْجِعِ الْبَصَرَۙ هَلْ تَرٰى مِنْ فُطُورٍ

ثُمَّ ارْجِعِ الْبَصَرَ كَرَّتَيْنِ يَنْقَلِبْ اِلَيْكَ الْبَصَرُ خَاسِئًا وَهُوَ حَس۪يرٌ

“Yedi göğü birbiriyle tam bir uygunluk içinde yaratan O'dur. Rahmân'ın yaratışında hiçbir uyumsuzluk göremezsin. Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görebiliyor musun? Sonra gözünü tekrar tekrar çevir de bak; (kusur arayan) göz aradığını bulamadan bitkin olarak sana dönecektir.” (Mülk, 67/3-4)