Evrendeki Düzen-İnce Ayarla Alakalı Bilim İnsanlarının Düşünceleri ve Ölüm Düzenliliği Döngüsü


 YANILIYORLAR TANRI VAR!


Ünlü Ateist fizikçi ve astronom Stephen Hawking;

Benim gibi bilime inanıyorsanız her zaman geçerli olan ve kendisine itaat edilen belirli yasalar olduğunu biliyorsunuzdur Şüphesiz söz konusu yasaların Tanrının işi olduğunu söyleyebilirsiniz, fakat bu tanrının var oluşuna dair bir kanıttan ziyade onun bir tanımına karşılık gelecektir.’’ 

Stephan Hawking / Büyük Sorulara Kısa Yanıtlar/ s.46

‘’ Bazı insanlar, evrenin başlangıcıyla ilgili soruyu metafiziğin veya dinin konusu olarak görürler. Onlara göre her şeye gücü yeten Tanrı, evrenin başlangıcını dilediği gibi şekillendirebilir.Evet böyle olabilir, ama bu durumda Tanrı, evreni keyfi bir yolda gelişecek biçimde tasarlayabilirdi.Ancak öyle görünüyor ki Tanrı, evrenin belirli fizik kanunlarınca ,çok düzenli bir şekilde yavaş yavaş gelişmesini tercih etmiş. Bu durumda , evrenin başlangıcını da yöneten yasaların olabileceğini varsaymak, aynı ölçüde akla yakın görünüyor.’’

Stephan Hawking / Zamanın Daha Kısa Tarihi s.19

‘’ En büyük kanıt evrendeki düzendir  Evren hakkında daha fazla şey keşfettikçe evrenin mantıklı kanunlarca yönetilmekte olduğuna dair daha fazla şey keşfederiz. Ve aklınızda hala şu soru olur: Evrenin var olma nedeni nedir? İsterseniz Tanrı’yı bu denklemin cevabı olarak tanımlayabilirsiniz.’’

Anthony Flew/ Yanılmışım Tanrı Varmış s.97

YANILIYORLAR TANRI VAR!

Ateist Gökbilimci ve Astrofizikçi Carl Sagan;

Canlı hücrede, yıldızlar ve galaksiler âlemindeki gibi karmaşık ve güzel bir düzen hüküm sürer.

Bilinen organik molekül 'sayısı on milyarları aşar. Oysa bunlar arasında yalnızca ellisi yaşamın temel faaliyetlerine gereklidir. Aynı örüntüler (pattern) değişik işlevler için şaşılası bir düzenle kendilerini koruyarak yinelenirler.

Evrenin müthiş enginliğinin ne güzel ve şaşırtıcı bir şeması karşısında bulmaktayız kendimizi... Bunca güneşler, bunca yerküreler... ve bunların her biri de otlar, ağaçlar, hayvanlar dolu ve nice denizler ve dağlarla süslü!.. Yıldızların çokluğu ve birbirleri arasındaki büyük uzaklığı düşününce, hayranlığımız ne kadar daha çok artıyor?

Carl Sagan/Kozmos kitabından

Evrenin muhteşem büyüklüğü ne kadar olağanüstü ve şaşırtıcı bir düzen içinde! Ne kadar çok güneş, ne kadar çok dünya...!
Christiaan Huygens
Gezegenler, Üzerlerinde Yaşayanlar ve
Ürettikleriyle İlgili Yeni Varsayımlar (1670 s.f)



YANILIYORLAR TANRI VAR!

Yahudi fizikçi, yazar, öğretim görevlisi Gerald Schroeder;

Hayatı yönlendiren reaksiyonların karmaşıklığı öylesine şaşırtıcıdır ki, insan vücudu 1027 atomdan oluşan 75 trilyon hücrenin , ortak hayat uyumu içerisinde hareket ettiği, iyi düzenlenmiş bir makine ya da etkileyici bir metropol gibi çalışır. Her bir hücrenin hayatı ortaya çıkarmak için bağımsız olarak katkıda bulunması ile birlikte, iki hücrenin aynı anda aynı eylemi yerine getirmelerine nadiren rastlanır. Bütün karmaşasına rağmen insan vücudunda işler arap saçına dönmez.'' (Gerald L. Schroeder, Tanrı'nın Saklı yüzü) 

Nobel ödüllü İngiliz fizikçi ve matematikçi Paul Adrien Maurice Dirac;

Tanrı çok yüksek bir matematikçidir ve evreni inşa etmek için çok ileri matematik kullanmıştır

[In Scientific American (May 1963). The Hutchinson Encyclopedia of Science (1998)] 

 Fransız matematikçi ve fizikçi  Jean Baptiste Joseph Fourier;

Matematiksel analiz… tüm fenomenlerin incelenmesinde, sanki evren planının birliğini ve sadeliğini kanıtlamak ve tüm doğal nedenlere hükmeden bu değişmez düzeni daha da belirgin hale getirmek için onları aynı dille yorumlar

[ Theorie Analytique de la Chaleur Alexander Freeman tarafından çevrilmiş (1822), xv, Heat Analitik Teorisi (1878), 8]



YANILIYORLAR TANRI VAR!

Amerikalı bilim adamı Joseph Henry;

Kanunsuz bir evren, düzensiz, bilimin imkânsız, zeki bir yönetici ve yaratıcının tezahürlerinin olmadığı bir evren olacaktır.

[American Association for the Advancement of Science (22 Ağustos 1850), The Papers of Joseph Henry , Cilt. 8, 99.] 

Nobel Tıp Ödüllü Amerikan plastik cerrah Joseph Edward Murray ;

Lise ikinci sınıf kimya öğrencisi olarak, elementlerin periyodik tablosunun bir çizelgesini ilk gördüğümde hala heyecanımın canlı bir anısına sahibim. Evrendeki düzen mucizevi görünüyordu ve doğa bilimleri hakkında olabildiğince çok çalışmak ve öğrenmek istedim.

[Tore Frängsmyr ve Jan E. Lindsten (editörler), Nobel Dersleri: Fizyoloji veya Tıp: 1981-1990 (1993), 555] 

Mikroskobik anatominin kurucusu, modern histoloji ve embriyolojinin öncüsü İtalyan hekim Marcello Malpighi;

Doğası gereği rahim, üzerine ekilen tohumları, yani yumurtayı yetiştirmek için bir alandır. Burada yumurtalar büyütülür ve burada canlıların [fetüsün] parçaları, daha da açıldıklarında tezahür eder ve güçlenir. Yine de anne tarafından atılıp ekilmiş olmasına rağmen, yumurta zayıf ve güçsüzdür ve bu nedenle büyümeyi başlatmak için erkeğin menisinin enerjisine ihtiyaç duyar. Dolayısıyla, Doğa kanunlarına ve diğer canlı düzenlerine uygun olarak kadınlar, rahim odasına alındığında ve erkeğin menisi tarafından döllendiğinde yeni bir hayata açılan yumurtalar üretirler.

[HB Adelmann (ed.), Marcello Malpighi and the Evolution of Embryology (1966), Ciltte 'Gelişim Süreci Üzerine' . 2, 861]

YANILIYORLAR TANRI VAR!

 Amerikalı  bilim insanı Douglas Richard Hofstadter;

Görünüşe göre ürkütücü bir kaos, bir düzenin hemen arkasında gizlenebilir ancak kaosun derinliklerinde daha da ürkütücü türden bir düzen gizlidir.

[Metamagical Themas: Questing for the Essence of Mind and Pattern (1985, 1996), 299] 

Alman gökbilimci, matematikçi ve astrolog Johannes Kepler;

Dış dünyanın tüm araştırmalarının temel amacı, Allah'ın kendisine dayanan ve matematik dilinde bize vahyettiği rasyonel düzen ve uyumu keşfetmek olmalıdır.

[ Morris Kline, Antik Çağdan Modern Zamanlara Matematiksel Düşünce (1972),] 

Amerikalı teorik fizikçi, felsefeci ve nöropsikolog David Bohm;

Muazzam bir enerji denizi var ... çok boyutlu saklı bir düzen, ... genel olarak gözlemlediğimiz haliyle maddenin tüm evreni, nispeten küçük bir uyarılma modeli olarak ele alınacak. Bu uyarılma modeli nispeten özerktir ve yaklaşık olarak tekrarlayan, kararlı ayrılabilir projeksiyonlara, üç boyutlu açık bir tezahür düzenine yol açar, ki bu, bizim yaygın olarak deneyimlediğimiz uzayınkine aşağı yukarı eşdeğerdir.

[David Bohm,Bütünlük ve Örtülü Düzen? (1981), 192]



YANILIYORLAR TANRI VAR!

 İngiliz fizikçi, matematikçi, astronom, mucit, filozof ve teolog ''Fiziğin Babası'' Sir Isaac Newton;

Evrene Objektif bir şekilde baktığınızda kesinlikle bir tasarım göreceksiniz ve bu tasarımdan tanrıyı bulacaksınız.''

[Enis Doko,Dahi ve Dindar: İsaac Newton, s.20]

Tüm maddi Şeyler, zeki bir Temsilcinin Danışmanı tarafından yapılan ilk Yaratılışla çeşitli şekillerde ilişkili olan sert ve katı Parçacıklardan oluşmuş gibi görünüyor. Çünkü onları düzene sokmak için yaratan oydu: ve bunu yaptıysa, Dünyanın başka herhangi bir Kökenini aramak ya da sadece Doğa Yasaları tarafından bir Kaostan ortaya çıkmış gibi davranmak felsefe dışıdır.

[Sör Isaac Newton, Opticks (1704, 2. baskı., 1718), 377-378] 

Alman tarımsal kimyacı ve biyokimyacı Justus von Liebig;

Tanrı, tüm Yaratılışını Ağırlık ve Ölçü ile emretti.

 [Justus von Liebig,Patterns of Survival: An Anatomy of Life (1938)]



YANILIYORLAR TANRI VAR!

Nobel Ödüllü Ateist Teorik Fizikçi Richard Feynman;

Sanatçılar bile günbatımının, okyanus dalgalarının ve gökyüzüne serpilmiş yıldızların güzelliğini fark ederler! Bunları gözlemek bize estetik bir haz vermeye yeter. Doğa olguları arasında da gözle görülmeyen, ancak analizci bir gözle bakıldığında farkedilebilen bir ritm ve düzen vardır. Bizim fizik yasaları dediğimiz de bu ritm ve düzenin ta kendisidir.

Son olarak, çekim yasasının evrenselliği ve çok büyük uzaklıklarda geçerli olması konusuna değineceğim. Newton, Güneş sistemini temsil eden Cavendish’in minyatür Güneş sistemi modelinin, yani iki top arasındaki çekimin, yüz trilyon kere büyütüldüğünde elde edilecek olan Güneş sisteminde de geçerli olacağını tahmin edebilmişti. Daha sonra, bunun yüz trilyon katı olan galaksilerin de aynı yasa uyarınca birbirlerini çektiğini görüyoruz. Doğa, modellerini yalnızca en uzun iplerle dokuduğu için dokumanın her bir küçük bölümü tüm halının düzenini açığa vurmaktadır.

..Aynı şekilde, yıldızlara ve dünyaya baktığımızda her şeyi düzen içinde görüyoruz; eğer dalgalanma olsaydı daha önce bakmadığımız bir yere baktığımızda karmaşa ve düzensizlik görmeyi beklerdik.

Richard Feynman/Fizik Yasaları Üzerine kitabından



YANILIYORLAR TANRI VAR!

Nobel ödüllü  Teorik Fizikçi Albert Einstein;

Modern fiziğin yarattığı gerçeklik, eski günlerin gerçekliğinden çok başkadır. Ama bütün fiziksel teorilerin ereği gene aynı kalmaktadır.

Fiziksel teorilerin yardımı ile gözlenmiş olgular labirentinde yolumuzu bulmaya, duyum izlenimleri âlemimizi düzene sokup anlamaya çalışmaktayız. Gözlenmiş olgular, gerçeklik kavramımızın mantıklı sonuçları olsun istiyoruz. Teorik yorumlarımızın aracılığı ile gerçekliğin kavranabileceği inancı olmadan, evrenimizin iç uyumuna inanılmadan bilim olamazdı. Bu inanç, bütün bilimsel yaratmanın temel güdüsüdür (motive) ve hep öyle kalacaktır. Evrenimizin uyumlu olduğu inancını, o hiç sarsılmayan ve karşımıza çıkan engeller arttıkça daha da kuvvetlenen inancı anlamaya duyulan öncesiz özlemi, baştan sona bütün çabalarımızda, eski ve yeni görüşler arasındaki her dramatik kavgada tanıyoruz.

Kaynak:️Albert Einstein/Fiziğin Evrimi kitabı Fizik ve Gerçeklik kısmından alınmıştır.

’Benim hislerim bizim doğa yasaları şeklinde formüle etmeye çalıştığımız evrenin düzenini daha da derinlemesine anlamada insan zihninin yetersiz olduğunun bilinciyle dolu olduğum müddetçe dindarcadır.’’

Albert Einstein/ Benim Sözlerimle Dünya s.289


YANILIYORLAR TANRI VAR!

Kırılamayan Ölüm Düzeni (Döngüsü): söze başlamadan önce ateistleri korkutmak için böyle bir yazı yazmıyorum.

Kırılmayan ölüm döngüsü hayatımıza geçmişe baktığımızda
Herkesi bekleyen Ölüm ve ölümün yardımcısı Entropi Yasası var  Entropi Sinan Canan'a göre enerjisinin bitmesi ölmesi demek. Tanrının Koyduğu hassas ayar olan Ölüm döngüsü ASLA KIRILAMAZ. Ateistlerin Düzene Eleştiri olarak Getirdiği aslında Eski Ateist İddialarını mi çürütüyor? Evet
Eski ateizmin bigbangden önce en büyük kendine göre rasyonel iddiası Evren ezelidir Argumanı hem Entropi hem de Bigbang çürütüyor ateistler az önce açıkladığımız Entropi Yasası ile her şeyin başlangıcı ve sonu olduğunu söyleyip eski en sağlam argümanlarını parçalayıp Friendly fire açmış oluyorlar ve ayni şekilde böyle diyerek Tanrinin koymuş olduğu ölüm düzenini kabul ediyor ve Tanrıyı İster istemez kabul ediyor. Tanrının koymuş olduğu bu eşsiz düzenden bizde bahsedelim ölüm düzeni dediğimiz kimsenin kiramayacagi Tanrıyı kanıtlayan En büyük kanıttır.

Tüm düzeni kabul etmeyen kişiler Tanrının Koymuş olduğu ölüm düzeninde kaybolur. EN KÜÇÜK ŞEKİLDE TANRININ BUYUK KANITIDIR.

Yazar: Talha Bayram  İnstgram;hakyolundamucahit