DÜNYANIN EN ÖLÜMCÜL VARLIĞI "BAKTERİYOFAJ"

Nedir bu Bakteriyofaj ?

İnsan vücudunda dünyanın en ölümcül varlığı olan bakteriyofajlar vardır, fajların görevleri: Dünya üzerinde okyanusların her gün %40 nı temizliyorlar, bakterileri öldürüyorlar eğer bakterileri öldürmeseler 1 bakteri uygun ortam ve şartları yakalarsa 44 saat içinde dünyanın 200 katı ağırlığındaki bir varlığa dönüşebilir ve şöyle bir şeyde var dünyanın en güçlü canlılarıda bakteriler aslında, kendi ağırlığının 100 bin katı ağırlığındaki bir şeyi kaldıra bilir bu bakterilerle vücudumuzda sürekli 2 sistem savaşıyor.

1)Bakteriyofajlar:gidip bakterinin üzerine yapışıyor ardından kendi içine materiyellerini yansıtıyor,sonra içerisinde yeni fajlar oluşuyor "Endolysin" adı verilen bir enzim salgılanıyor ve bakteri patlayarak yeni fajlar oluşuyor.

2)Kompleman sistem: bundada proteinler iş yapıyor -bakteriler kaygandır bildiğimiz gibi- proteinlerde 3 konuda ittifak ediyorlar:birisi bakterileri tutuyor,diğeri bağışıklık sistemindeki hücreleri çağırıyor, üçüncüsüde bakterilerin üzerinde delik açıyor ve sürekli bu görevlerini yapıyorlar.

İşin garip tarafı ne bu fajlar nede bu proteinler canlı değildir ikiside cansız varlıklar. Şimdi gelelim bu fajların yaptığı görevlere az önce okuduğunuz gibi fajların görevlerini okudunuz bu fajlar sürekli bu görevlerini hiç şaşmadan,hiç caymadan yapıyorlar yerine yetiriyorlar biz insan olarak bile günümüzde olan bütün görevlerimizi yerine yetiremiyoruz ve az önce okuduğunuz gibi fajlar dünyayı temizliyorlar,bizim vücudumuzu temizliyorlar ve en garip olan tarafı: bu bakteriler öldürülmesi lazım çünkü beyan ettiğim gibi öldürülmeseler 44 saat içinde uygun ortam ve şartları yakalarlarsa dünyanın 200 kat ağırlığındaki bir varlığa dönüşebilir bunları öldürmek ile görevli hem proteinler hemde bu fajlar bu görevlerini yapıyorlar ve ne karanlık diyorlar ne sıcak nede soğuk demeden bu görevlerini güzel bir şekilde yapıyorlar ve bunu biliyoruz ki irade bir şeylerin seçilmesi için gereklidir irade varsa seçme özelliği var diye biliriz aynen bu fajlarda sadece kötü bakterilere bir şey yapıyorlar.
Az önce dediğim gibi biz insan olarak bile günümüzde olan bütün görevlerimizi gerektiği gibi yerine getiremiyoruz hepsini yapamıyoruz ama bu cansız,şuuru olmayan, hiçbir navigasyon, yol gösterici bir şeye bağlı olmayan, iradesi olamayan varlıkların bu şeyleri yapması hakikatende çok gariptir. Ve sanki lisan-ı halleri ile başkasına işaret ederler...

selametle...