DEMİR MUCİZESİ (!) - Videosu'na CEVAP

 

Din ve Mitoloji kanalı nın sıkıntısı Demir ile ilgili yazısına baktığımızda Demirin Gökten indirildiğini kabul ediyor ve Kur'an' ın tabiri caizse bilimsel mucize olan ayetini kabul ediyor. Kabul ettiği için en içten teşekkürler tabiri caizse bilimsel ayeterden daha çok istiyor ise bize ulaşabilir kardeşimiz neyse konumuza dönelim.


Din ve Mitoloji kanalının asıl sıkıntı ettiği konu :Ona sizin için bir zırh yapmayı öğrettik ki savaş darbelerinden sizi korusun . Artık şükredecekmisiniz ( Enbiya 21/80) . Elaman buradan şöyle bir yorum çıkarmış Kur-an a göre Hz .Davut ilk demir zırh işleyen kişi demiş. Burada böyle bir yorumu çıkarmak ne kadar mantık li ??

Allah Hz.Davutun kavmi zırh yapmayı bilmediği için öğretti . Ve yine elaman demişki Demir cağı M.Ö 12.000 de başladı diyor demir cağı ne demek insanoğlunun hayatının tamamen demir üzerine başlaması demek formüle etmek gerekirse demir cağı o toplumun üretim araçlarında üretim aletlerinde savaş aletleri vs işlerde demirin çok yaygınlaşmasıdır . Demir cağı aynı anda bütün toplumlarda yaşanmamıştır, örneğin sicilya da Demir M.Ö. 12.000 de işlenmeye başlanmış ama M.Ö 900 yıllarda Sicilya da demir cağı başlamıştır yani Din ve Mitoloji kanalının dediği gibi Demir Cağı M.Ö 12.000 lerde başladı demesi her toplum için geçerli değildir .

Hz Davut İsrail de M.Ö 1000 - 962 yılları arasında yaşamıştır. İsrailin 3. Kralıdır ve demir zırh ilk ne zaman işlendi kesin bir bilgi bulunmamakta , ilk zırh dersek M.Ö 2050 dayanmaktadır fakat demir değil Bronz çağı dır yani bronzdan yapılmıştır. Demir zırh ,gelişmiş demir zırh yani tamamen demir plakadan yapılan ilk zırh ne zaman yapıldı sorusuna kesin bir tarih verilmemektedir ama dönemsel olarak bilgiler bulunmaktadır ,yani bundan önce deri üzerinde demir plakalar bulunmaktaydı ve çok da dayanıklı değildi .

Demir plakalardan oluşan zırh adına ilk bulgular Asurlular dönemidir ve o zamanlar Hz . Davut peygamber döneminde geçmektedir savaşlar,ticaretler vs. olaylarla Asurlular İsrail oğulları'dan öğrenmiş olabilir o dönemler çok aydınlatılamamıştır ama Hz Davut döneminde tamamen demir zırha geçiş yaşanmış olabilir diyebiliriz .



Bu konu'da ek okumalar için :
https://www.bilimveyaratilisagaci.com/2020/10/davud-zirh/