Evrenin Başlangıcı Var Mı? - Hugh Ross


 

- Büyük Patlama - Brian Greene;
https://kuraniperspektiff.blogspot.com/2021/06/buyuk-patlama-brian-greene.html

- Evrenin bir başlangıcı var mıydı? - Alexander Vilenkin ve Audrey Mithani;
https://kuraniperspektiff.blogspot.com/2021/06/evrenin-bir-baslangc-var-myd-alexander.html

- Evrenin Başlangıcı - Alexander Vilenkin;
https://kuraniperspektiff.blogspot.com/2021/06/evrenin-baslangc-alexander-vilenkin.html

- Uzay ve Zaman - Fred Alan Wolf;
https://kuraniperspektiff.blogspot.com/2021/05/uzay-ve-zaman-fred-alan-wolf.html

  "Hep söylendiği üzere, itiraf ruhu arındırır. Bu yüzden yazıma şunu itiraf ederek başlamak istiyorum; ateistler çağdaş kozmolojik konsensuslar karşısında utanmalıdırlar. Çünkü öyle gözüküyor ki, kozmologlar St. Thomas Aquinas’ın, felsefî olarak ispat edilemeyeceğini iddia ettiği şeye, yani evrenin bir başlangıcı olduğuna dair bilimsel kanıt sunmaktadırlar. Şu ana kadar evrenin sadece sonsuz değil ama ayrıca başlangıçsız olduğu düşüncesi rahatlıkla savunulabilirdi ancak big bang karşısında bu duruşu korumanın artık rahat ya da kolay bir şey olmadığı çok açıktır." - Antony Flew ( H. Margenau-r. Varghese, Kosmos, Bios, Teos, s. 224.)

   "Alman fizikçi Ludwig Boltzman tarafından Termodinamiğin İkinci Yasası denen şeyin keşfi yeni kanıtlar sağladı. Bu yasa Evren'deki toplam düzensizlik(karmaşıklık,kaotiklik) miktarının (bu entropi denen bir nicelikle ölçülür) zamanla arttığını söyler. İnsanın ilerleyişi konusundaki tez gibi bu da Evren'in ancak sonlu bir süredir devam ediyor olabileceğini ileri sürer. Aksi takdirde şimdiye kadar Evren her şeyin aynı sıcaklıkta olduğu tam bir düzensizlik(karmaşıklık,kaotiklik) durumunda bozulmuş olurdu." - Stephan Hawking (Stephan Hawking/Kara Delikler ve Bebek Evrenler sayfa 83) 

    Nobel ödüllü Arno Penzias Big Bang hakkında şunları söylemişti, “Elde ettiğimiz en iyi veri, Kutsal Kitaplardan başka dayanacak bir şeyimizin olmadığıdır”([Bkz. Malcolm W.Browne, “Clues to Universe Origin Expected”, Annual Review of Astromy and Astrophyics 20 (1982)])

 “Big Bang’in teizmi desteklediğine verilecek belki de en iyi örnek, konunun bazı ateist fizikçilerde sebep olduğu açık huzursuzluktur. Bazen, bazı bilimsel düşünceler, kendi değerlerinin çok ötesinde bir azimle ve kararlılıkla savunulmaya devam ediliyor ki bu durum, bunun gerisindeki motifin kişinin kendi teorisini destekleme arzusundan ziyade, çok daha derinlerdeki psikolojik gelgitlerle alakalı olduğunu düşündürüyor” Astrofizikçi C.J.Ihsam [Creation of the Universe as a Quantum Process] 

   ''Bir argümanın makul insanları inandıran şey olduğu, ispatınsa (proof) makul olmayan bir insanı bile inandıran şey olduğu söylenir. Mevcut ispatla, kozmologlar geçmiş ezeli bir evren olasılığının arkasına daha fazla gizlenemezler. Kaçış yok, kozmik bir başlangıç problemiyle yüzleşmek zorundalar.'' - Alexander Vilenkin (Vilenkin, Many Worlds in One, s. 176) 

   Amerikalı ünlü astrofizikçi Hugh Ross, evrenin bir başlangıcı olduğunu kanıtlayan Big Bang’in verilerinin evrenin sonsuzdan beri varolduğunu savunan materyalistlere verdiği cevabı şu sözleri ile özetlemektedir: “ Ateizm, Darwinizm ve 18. yüzyılda başlayıp 20. yüzyıla kadar süren felsefelerden doğan tüm “izm” ler, evrenin sonsuzdan beri var olduğu şeklinde yanlış bir varsayıma dayanmışlardır. Big Bang’in tekilliği ise, bizleri evrenin ötesinde/arkasında/öncesinde bulunan bir sebeple yüzyüze getirmiştir ki bu sebep, hayat dahil her şeyin asıl kaynağıdır.”[ Hugh Ross, The Fingerprint of God, s. 50.] 

"Big Bang teorisi evrenin tek ve büyük bir patlama ile başladığını kabul eder. Ama bildiğimiz gibi patlamalar maddeyi dağıtır ve düzensizleştirirler. Oysa Big Bang çok gizemli bir biçimde bunun tam aksi bir etki meydana getirmiştir: Maddeyi birbiriyle birleşecek ve galaksileri oluşturacak hale getirmiştir." - Fred Hoyle (Fred Hoyle, The Intelligent Universe, London, 1984, s. 184-185) 

   "Klasik olarak, Big Bang teorisi, evrenin tüm parçalarının aniden genişlemeye başladığını kabul eder. Ama evrenin tüm parçaları genişlemeye nasıl aynı anda başlayabilmişlerdir?" - Andrei Linde (Andrei Linde, "The Self-Reproducing Inflationary Universe". Science American vol.271 1994. s.48) 

 "Yaratılış kavramı akla oldukça uygundur. Buna inanmakta hiçbir zorluk görmemekteyim. Daha önceki dönemde, bu evren var değildi ve bu görünümüne önceden var olan bir varlığın iradesi sonucunda ulaştı." - Leonard Huxley (Leonard Huxley, Life and Letters of Thomas Henry Huxley, MacMillan, 1938, Vol.1 s.241)


"Ama bugün sonsuz zamanın ve sonsuz mekanın hala Allah'a ait olduğunu, evrenin sonlu ve zamanlı olduğunu, Bruno'ya ters de olsa artık biliyoruz." - Prof. Dr. Ali Demirsoy (Prof. Dr. Ali Demirsoy, Kalıtım ve Evrim, Meteksan Yayıncılık, Ankara, 1995, Yedinci Baskı, s.21)