Evrenin Genişlemesi Üzerine Çırpınışlar



ALFANIN ÇIRPINIŞLARI


Karikateist sayfası evrenin genişlemesinin kuran’la bire bir uyumlu oluşunu hazzedemeyip bir Mutlak Mucize Argümanı adlı bir yazı yazmış. bilimsel teorinin basamaklarının ne anlama geldiğinden bihaber bir cahil olmasına rağmen, bugun onlarca ateist veya teist bilim adamının desteklediği evrenin genişlemesinin yanlıs olabilecegi iddiasında bulunup fizikcilere iş öğretmeye çalışan yarım akıllılı alfanın söz konusu yazısı ; Burada

ALFA:^^Biliyoruz ki bilim sürekli değişir, gelişir ve katlanarak büyür. Bilimin bugün doğru kabul ettiği şeyler yüzlerce yıl sonra yanlışlığı gösterilmiiş bilgiler olacaktır. Sırf bilimin bu değişkenliği yüzünden çok fazla düşmanı olmuştur(bu konu başka bir yazıda irdelenecektir). Şimdi bunu bir kenara bırakalım ve dindarların en basitinden "Evren genişliyordu ve bu Kuranda yazıyor" düşüncesini ele alalım. Bu bilginin Kuranda yazıp yazmadığının da şu an konuyla bir alakası olmadığı için bundan bahsetmiyorum. Bahsetmek istediğim nokta şu: Bilimsel teoriler sürekli değişiyor. Bugün evrenin genişlediğini iddia eden bilim yarın aynı bulguları farklı bir şekilde yorumlayabilir. Örneğin şu an erenin genişlediğinin bulgularını kullanarak Heidelberg Üniversite'sindeki Christof Wetterich isimli fizikçi evrenin genişlemediğini sadece kütle kazandığını söylüyor. Bu bakışa göre evren genişlemiyor. Üstelik şu an evrenin genişlemesi fikri olan "Dinamik Genişleyen Evren" teorisi fizikteki bir çok farklı soruna cevap vermediği için(bkz. Karanlık Madde, Karanlık Enerji.) eksik bir teoridir ve geliştirilmeyi bekleyen teorilerdendir.^^

Evvela şunu anlamak gerekir. Din bir iddiadır. Dindar da dinin doğru bir iddia olduğunu söyleyen kişidir. Dinsiz de dinin yanlış bir iddia olduğunu söyleyen kişidir. İddia da bilmekle kontrol edilir. Bilginin sistematik ve profesyonel üretimine bilim denir. O halde din iddiasının test edilmesi bilimin verileri kullanılarak yapılabilir.

!!cehalet ateistlere verilmiş bir nimettir.!!


tanrının varlığının ispatı adlı bir başlık açıldığında, fizikçi bir arkadaş eğer ateistse büyük bir telaşa kapılacak, argümanların can sıkıcılığını hissedecektir, mantıklı bir cevap bulmaya çalışacaktır. ancak cahil ateistler altına çeşitli bakınızlar ve ayar cümleleri yazacaktır. çünkü argümanın ciddiyetini algılayacak düzeye sahip değildir. kendisi gibi yüzeyel düşünülen basit bir şey olduğunu düşünecektir. aynı yüksek frekansta ses dalgası gönderen ultrasound makinasından çıkan sesleri insan algısının duyamaması gibi.



Alfanın duyma özürü evrenin genişlemesi ve dolayısıyla big bangi destekleyen onlarca delildir . hadi kısaca genişleyen evren modelinin delillerinden çok kısaca bahsedelim;

1- Newton’un çekim kanunlarıyla ilgili paradoksları çözüyordu.
2- Einstein formüllerine dayanıyordu (Bu formüller deneylerle desteklenmektedir).
3- Zamanın da madde ile beraber başlangıcı olduğunu ortaya koyuyordu.
4- Olber paradoksunu çözüyordu.
5- Sonsuz çekim paradoksunu çözüyordu.
6-Hubble Uzay teleskobunun gözlemleri
7-Doopler Etkisi
8-Lemaitre’nin denklemleri
9-Entropi Yasası
10-Kozmik Fon Radyasyonu
11-Elementlerin Miktarı
12-Elementlerin Yarı Ömrü
13-Gamow’un Gözlemleri
14-Yıldızların Aşamalı Gelişimi
15-Işığın Son Bulması, Yıldızların Ölümü
16-Sonsuz Evren Fikriyle İlgili Felsefi Tutarsızlıklar bknz:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=464793330261409&set=pb.421904024550340.-2207520000.1384501758.&type=3&theater

ALFA:^^Bundan 1000 yıl sonrasının fizikçilerini düşünün. O kadar ileri noktaya gelmişler ki şu andoğru sandığımız Dinamik Genişleyen Evren modelinin yanlışlığını göstermiş olsunlar ve farklı bir evren mıodelini kabul ediyor olsunlar. Bu durumda dindarın tepkisi ne olur siz düşünün:
A) Bilimsel verilerin peşinden gidip dinlerini bırakacaktır. 'Bilim Allahın ilmine yetişemedi' deyip dinlerine devam edeceklerdir.,
C) Bilimin yanlışlığını savunup dinlerindeki argümanlara devam edeceklerdir.
D) Bilimsel verileri değiltirip dinlerinin zaten bunu savunduğunu söyleyeceklerdir
E) Dinlerindeki metinleri farklı yorumlayıp dinlerini savunmaya devam edeceklerdir.^^

Alfa kendisinin acıklayamadıgı evrenin genişlemesi,kuranın bigbangle uyumlu olması vs meseleler onune kondugunda ''bilim gelecekte bu soruların cevabını verir'dusuncesini ortaya sürüyor.ancak boyle bir yaklasımın kendisi bilimsel değildir sadece ateistin bilimden beklentisini ve ümidini göstermektedir.ümit ve beklenti kişisel bir olay olup inanca dayalıdır. Eger bu beklenti gerçek bir cevap kabul edilirse ateistler için bazı sorunlar doğurur .şöyleki alfanın içinden çıkamayacagı durumlarda problemin çözümünü ertelemesine karşılık,teistin ''benim argumanımın dogru oldugunu ileride öldüğünde göreceksin)diyebilme hakkına sahip olacaktır.gercektende bu kişisel deneyimin herkes tarafından tecrube edilecegi acıktır ve tam manasıyla deney ve gözlem mahiyetindedir. Ateistin gelecekte bilimin yapacagı acıklamalara olan beklentisi bbir takım anlamsız önermelerinde mantıklı görülmesini zorunlu kılabilir..mesela bilimsel temellendirmesi olmadan iddiayla ortaya cıkan birisisnn iddiasını ispatlaması istendiğinde''şimdilik göstemeremiyorum fakat gelecekte bilim benim iddiamı dogrulayacak diyebilir.ohalde alfa onunde iki secenek vardır.birincisi,bilimin Kur'anı desteklediğini kabul etmek ikincisi alfa bu yaklasımı makul goruyorsa teistin ölüm sonraı hayatın varlığı konusundaki yaklasımını kabul etmek durumundadır. Aynı şekilde bir yaratılıscıda alfanın argumanını kullanarak kendini haklı cıkarabilir bu mantıga göre’’ bilim evrimin yalan oldugunu bir gün kesin olarak kanıtlayacakt yaratılısın dogru olduğunu gösterecektir’’bu durumda ateistin durumu:

A) Bilimsel verilerin peşinden gidip ateizme inanclarını bırakmak
B) 'Bilim deoğanın ilmine yetişemedi' deyip dateizme olan kör inançlarına devam edeceklerdir.,
C) Bilimin yanlışlığını savunup ateizmin argümanlara devam edeceklerdir.
D) Bilimsel verileri değiltirip dateizminzaten bunu savunduğunu söyleyeceklerdir
E) Tanrı Yanılgısını farklı yorumlayıp ateizmi savunmaya devam edeceklerdir görüldüğü gibi bu mantık bir cok noktada sorunludur.

Alfanın yanlış mucize ile İmtihanı:

ALFA: ^^Lise yıllarımda "Din Kültürü" dersinde hocamız konuşuyordu -Bakın çocuklar, bugünlerde bilim daha yeni yeni ortaya çıkardı ki atmosfer yedi katmandan oluşuyor. Fakat Kur'an-ı Kerim'de bu 1400 yıl önce "Gökleri yedi kat kıldık" olarak geçiyor. Söyleyin bana bu mucize değil de nedir? (Söz Hakkı İstedim) + iyi de hocam atmosfer yedi katmandan değil beş katmandan oluşuyor. - Beş katman mı? Peki yer kaç katmandan oluşuyor? +Üç katmandan oluşuyor hocam (Öğretmen başını kaşıdı. Birkaç saniya sonra cevap verdi - O halde bunun tek açıklaması bilim Allah'ın ilmine yetişememiştir. Bilim her gün değişiyor. Yarın öbür gün yedi katman olduğunu söyler merak etme...’^^

Nuh kavmi ile ilgili Kuranda bazı bilgiler verilmiştir. Mesela Nuh kavmine Kuran'da "7 kat semayı tabakalar halinde görmediniz mi?" denmektedir(Nuh, 15). Nuh kavmi tabakalardan haberdardı manası çıkmaktadır. 1. kat tabaka ise bütün yıldızların olduğu bu evrenimizdir; atmosfer değildir(Fussilet, 12). Bazı ateistlerbu 7 tabakanın atmosferin tabakaları olduğu vehmine kapılmışlardır. Öyle olsaydı, birinci tabakasında yıldızların olması gerekirdi. En yakın yıldız bile bize 150 milyon kilometre uzaktadır; Güneş. Dolayısıyla burada atmosferden bahsedilmez.

Alfa:^^Argümantasyon haline getirecek olursak:
1- Kutsal kitap mutlak doğruyu, mutlak gerçeği bulduğunu savunur.
2- Bilim sürekli değişen, dinamik bir yapıdadırç
3- Kutsal kitaptan mucize bulduğunu iddia eden, bunu bilimsel verilere dayanarak iddia eder.
4- Bilim dinamik olduğundan bugünkü bilgi yarınki bilgiyi yanlışlayabilir (Bilim tarihinde sık sık yaşanmıştır)
5- Bilimin mutlak olmayan bilgisinden, mutlak olduğu iddia edilen bilgiye kılıf bulunamaz. Zira bu bilgiler yanlışlanırsa kendilerini zora sokmuş olurlar.
6- Dolayısıyla bilimsel verilerden mucize üretmeye çalışmak hatalı bir davranıştır.^^

Aynı şekilde teistte bir argüman sunabilir
1- Ateizm tanrını olmadıgını söyleyerek mutlak doğruyu, mutlak gerçeği bulduğunu savunur.
2- Bilim sürekli değişen, dinamik bir yapıdadır
3- Ateizmin dogru oldugunu iddia edenler bunu(güya) bilimsel verilere dayanarak iddia eder.
4- Bilim dinamik olduğundan bugünkü bilgi yarınki bilgiyi yanlışlayabilir (Bilim tarihinde sık sık yaşanmıştır)
5- Bilimin mutlak olmayan bilgisinden, mutlak olduğu iddia edilen bilgiye kılıf bulunamaz. Zira bu bilgiler yanlışlanırsa kendilerini zora sokmuş olurlar.
6- Dolayısıyla bilimsel verilerden ateizmi temellendirmek çalışmak hatalı bir davranıştır. Ateizm dogmatiktir dogmatik kalmalıdır…

Sonuç olarak evrenin genişlemesi alfa gibi cahillerin takdir edemediği bir hadisedir.kimse bu kadar ezildiğini hissetmeden bu kadar çok kendine terapi uygulamaya çalışmaz.

üzülme alfa, 200 yıl ateizm yüzyılları olacak, ağlamayın tamam. francis crick 89'da hiçbir şeyden vazgeçmedi, francis collins genom projesi ne bilmez, fred hoyle nobel almadı. hatta antony flew şaka yaptı ateizmden döndüğünü söylerken. big bang te bir oyundu. üzülmeyin artık bu kadar. zariyat 47'yi de kurandan çıkarıyoruz, yeter ki yıpratmayın bu kadar kendinizi.

(Facebook-İdrakı İslam sayfasından alınmıştır.)